Dokumentin jalanjäljillä Göteborgissa – vko 17

Vappua
Nenät kohti vapunviettoa!
Ingen riktig finne* Göteborgissa

Koitan olla ihan liikaa äimistelemättä sääasiaa. Siitä on tässäkin blogissa jo useampia mainintoja kevään varrelta ja niinkuin kaikki tiedämme viime viikolla tuli sitten vielä joulukin (vapuksi).

Viikon alkuun kävin hikoilemassa fyssarilla Kallion aamussa. Aurinko paistoi ja tuntui, että oli ihan pakko mennä ansaituille aamukahveille ihanaan Ipi kulmakuppilaan. Se oli yhdeksän pintaan melko täynnä. Kiva huomata, että oma suosikkikuppila Kallion kirjaston vieressä vetää jengiä. 

Tiistaina haimme kummipoikani hoitoon Töölöstä koulupäivän päätteeksi jännittävästi ratikalla. Yleensä vanhemmat hakevat autolla. Kruununhaan kodissa meitä odotti valmiiksi tehty lohisoppa portugalin/ruotsin/suomen-kielikylvyssä. Onneksi itse olen aina ollut wannabe-svedupelle, joten säästyimme isommilta kommervenkeiltä! Kummipoikani arkailee hieman käyttää suomea ja mieheni ruotsia, joten he olivat jälleen sekunnissa täysin samalla aaltopituudella ipadin pelimaailmassa. Toinen vahvistaa suomenkieltään ja toinen ruotsinkieltä:) Sitä on kiva seurata vierestä.

Kahvila Vaniljassa
Kahvia, kuohuvaa ja Göteborgin vinkit haltuun. Göteborg kuvat: Ninsla / iPhone 6.

Parina päivänä piipahdin vesijuoksemassa ja torstain kruunasi jälleen jooga. Jotain uutta kuun loppuun oli häämöttänyt aprillipäivästä asti, kun hyvä ystäväni oli tarjonnut minulle Göteborgin matkaa. Siis kyllä, kuulitte oikein, minut vietiin viikonlopuksi tyttöjen matkalle Ruotsin länsirannikolle! Ystävyys! <3 !

Haga nygata
Haga Nygatalla on mukulakiviä ja värit kuin räsymatosta – kahviloita, vaatekauppoja ja muun muassa paikallinen puukenkäparatiisi.
Volvo, marabou, mölnlycke

Göteborgissa sateli ensimmäisen päivän. Ei pahasti, mutta tuon tuosta tuli vettä ja niinpä puikkelehdimme kauppakeskusten kautta kahviloihin ja baareihin. Molempina päivinä saattoi tulla seitinohuet olotilat, mutta toki teimme muutakin kuin skoolasimme matkalle… Lyhyt oppimäärä kaupungista osoitti, että hyvä paikka! Mielellään uudestaankin, ja tunnistimme sekä tehdas- että yliopistoilmiöitä riippuen siitä missä kohtaa kaupunkia kuljimme.

Magasinsgatan
Haga Nygatanin lisäksi mm. Magasinsgatanin liepeillä oli kaikkea mielenkiintoista ja kivaa! Myös Sillikiska;)
Zetterberg shop
Zetterbergin pukuihin tutustuin vuosi sitten häähuumassani <3.
Kanavia kuin Amsterdamissa

Lauantai sujui kanavien rantaa mukulakivikatuja pitkin kulkien. Löysimme kauniin ja rennon Haga-alueen, vähän hipsterimeininkiä sekä paikallisen Hakaniemen torin. Etukäteen olimme saaneet kalaravintoloista mainintoja ja pääsimme jopa Feske körketin ovenripaan asti. Kirkolta näyttävä kalahalli oli sulkenut ovensa aikaisin, mutta läheisellä Esperanto-aukiolla saimme korvaavat ja mahtavat rapuleivät. Vieläpä ulkona terassilla istuen. Ah, kevään lämpöä😊.

Gothenburg tram
Göteborgissa on hyvä ratikkalinjaverkosto ja itse ratikat symppiksiä.
Vappupäivän klassikot

Lentokoneesta katsottuna vappuaattoinen Helsinki oli kauttaaltaan valkoinen. Päätimme skipata ulkoilun vappupäivälle. Piknik Kaivarissa ja itsepaistetut munkit naapuritalon juhlissa tekivät tämän vuoden vapun.

Ps. *) Mika Ronkaisen ohjaama vuonna 2013 ilmestynyt dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä sai levityksen Ruotsissa nimellä Ingen riktig finne. Palkittu musiikillinen dokumenttielokuva kertoo isän ja pojan automatkasta Oulusta Göteborgiin lapsuuden maisemiin.

Jerntorgets Brygghus
Jerntorgets Brygghus – tänne koko illaksi!!

Yksi vastaus artikkeliin “Dokumentin jalanjäljillä Göteborgissa – vko 17”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
0
0