Unelmien täyttymys – vko 24

 

Unelmia kesäfestareilla
Aika monelle oli unelmien täyttymys nähdä Foo Fighters Helsingissä Hietsun rannan Rock the beach-festareilla. FF soittaa ja meri sekä yleisö kylpee auringossa!

Yöpöydälläni on pöytälamppuun nojannut kuukausikaupalla polaroid-kuva tyttärestäni.  Pienellä pöydällä on arjessa isohko merkitys. Sitä silmäillään päivittäin ja koska se on sängyn vieressä, pitää käden ulottuvilta löytyä aina hyvää luettavaa. Yöpöydällä säilytetään usein myös pieniä henkilökohtaisia tavaroita – ei ole epäselvää kumpi pöydistä on mieheni ja kumpi minun. Tukkalenksu, Marshallin nahkaiset kuulokkeet, vihkisormus. Muun muassa nämä ja se kuva tyttärestä. Joka ainoa yö paikallaan. On lohdullista ajatella, että valon sytyttäminen pimeässä paljastaa rakkaat kasvot, samoin kuin lukeminen tai musiikki viihdyttää ja vihkisormus voimaannuttaa aamuisin uuteen päivään.

Maailmalla reissaavat tai asuvat lapset*

Saavat aikaan ylpeyttä, iloa ja huolta. Vieraassa maassa pärjätessään ja kotiin saapuessaan unelmien täyttymyksen! Vaikka kyse olisi vain vierailusta, on onnen tunne suuri. Meille saapui tälläinen kauan odotettu vieras viikolla. Tarkemmin keskellä yötä. Aikaero ja vuorotyön luoma rytmi Islannissa tuntuvat nyt myös täällä Helsingissä, mutta muuten on rauha sydämessä ja tunne siitä, että tärkeimmät jutut elämässä ovat nyt lähellä❤️. Hallelujaa!

Unelmien täyttymys on ilmassa myös silloin, kun uskaltaa voittaa jonkun peloistaan. Kuulin juuri ystävältä miten halpalentoyhtiökin saattaa huomioida lentopelkoista matkustajaa varaamalla hänelle riviltä useamman paikan. Sanoisin, että erittäin arvostettavaa ja osoittaa sekä pelisilmää että ymmärrystä asian laidan suhteen. Toisilla kun lentäminen hiostuttaa vain satunnaisesti kainalot, toisilla se voi olla yhtä piinaa. Tässäkin tapauksessa asian ajoissa puheeksi ottaminen riitti.

Rakas lapsi kotona
Sorry Gee, mutta tää oli ihan pakko…! Rakas (lapsen) pää vihdoin äidin luona nukkumassa<3! Kuva: Ninsla / iPhone 6
Baby-steps

Usein onkin juuri näin. Riittää kun sanoo asian ääneen joko itselleen tai mieluiten ihan julki. On helpompi käydä taistoon pelon pilkkomiseksi, kun kissa on nostettu pöydälle. Pieneksi pilkkominen auttaa muutenkin unelmien tai haaveiden toteuttamisissa. Myös mitä mahtavin positiivinen haave saattaa usein tuntua mahdottomalta möykyltä. Jos sitä sen sijaan lähtee lähentelemään pienin askelin ja nauttii aina palan kerrallaan, voi lopputulos olla unelmien täyttymys, turruttavan ähkyn sijaan.

Mac ja kukkien valo
Pienet etenemiset liittyvät usein myös työkalujen haltuunottamiseen. Siellä se mac pöydällä odottelee, mutta onneksi pioneissa kirkkain kesän valo!;) Kuva: Ninsla / iPhone 6
Juhannuksen unelmia kohden

Yksi vuoden symbolisimmista (uskallan väittää näin) juhlista lähestyy. Juhannus suorastaan tihkuu perinteitä, jopa niin että niitä viedään sinnekin mihin ne eivät alunperin kuulu. Stadissa vedetään lähes lavatanssityyliin jo vuosien kokemuksella – baareissa. Tanssia, kokkoja ja saunomista varten ei tarvitse lähteä valtateille mökkiä kohti ajamaan. Monille kuitenkin unelmien täyttymys on juhannusaaton ateria ja saunominen omassa mökkirannassa. Yöttömän yön juhlinta tutuilla huudeilla aamuun asti.

Vuosikymmeniä sitten kaupunkiin juhannuksen pyhinä jääminen oli kaupungin valloittamista tai merkki kaihosta hiljaisten, autottomien katujen perään. Pyhien jälkeen kehuskeltiin kahvitauoilla kuinka ihan yksin käveltiin keskellä kuuminta cityä – ja palveluja sai hakea otsa rypyssä. Lue: niitä ei ollut. Ylihuomisesta alkaen viikonloppu pääkaupungissa tarkoittaa menovinkkien listausta. Mennäkö lautalla saariin kalliolle grillailemaan, biitsille pikniköimään vai kävellen keskustan rantojen terassit läpi. Yhdellä on kansainvälisestikin mitattuna kaunein löylyrakennus ja portaat suoraan mereen. Toisella cool dj rytmittämässä tanssijalkaa ja välimerellisiä näkymiä. Kolmannen kohdalla sytytetaan perinteiden mukaan kokko, jota puistoon ja rannalle kerääntyy mustanaan ihmisiä ihailemaan. Neljäs tarjoaa saunomista ja altaissa uimista musiikin ja modernien juhannusherkkujen rinnalla. Siellä minne aiemmin vain laivat ja lautat pääsivät kääntymään, keskeisimmällä paikalla kaupunkia.

Helsingissä on lisäksi tarjolla useita eri festareita, näyttelyjä, liikuntatapahtumia, huvipuistoilua jne. Vesille ja saunomaan pääsee ilman omaa venettä ja saunaa. Yötöntä yötä voi viettää seurassa tanssien tai omaan rauhaan vetäytyen. Juhannuskattaus on rakennettavissa siis niin kaupungin kuin mökkien puitteisiin.

Ihanaa, omannäköistä jussia kaikille! 🌿

 Ps. *) Onko lapsesi muuttanut unelmiaan täyttämään vaihto-oppilaaksi, lähtenyt seikkailemaan / töihin / opiskelemaan vuosiksi maailmalle? Kaikenlainen vertaistuki ja vinkit tulevien erokuukausien varalle otetaan äidinrakkaudella vastaan, kiitos?!🙏🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
0
0