Namaste, uusi vaihe – vko 14

Tukholmassa
Asettaudumme kuvaan-sarja jatkuu. Tämän talon ohi ovat risteilevät suomalaiset kävelleet tsiljoonasti Tukholmassa – tunnistatkohan rakennuksen?:)
lahjalipukkeet lasilliselle

Namaste! Surun keskellä on hyvä kerätä voimia, mutta myös toimia, koittaa rentoutua ja mielellään jopa nauraa. Kotona ollessa kaikki paikat ja rutiinit muistuttavat muutoksesta, kun pitkäaikainen rakas lemmikki on poissa ❤. Menneellä viikolla oli useita kohokohtia, jolloin ajatuskehä pääsi laajentumaan. Läheiset huomioivat monin eri tavoin. Hieman saatoin tarvita persuuksille potkuja, mutta onneksi mieheni jaksoi potkia. Tapasin myös monta ystävää. Yhden ystävän sain lassottua vesijuoksemaan kanssani – jatkuvasti työn puolesta ulkomailla kiertävän ihmisen. Kuulin, että hän muuttaa pian parin korttelin päähän meistä ja se oli iloinen ”Heiii, piknikille-lenkille-rannalle”-tyyppinen uutinen!

Osallistuimme mieheni ja muutaman ystävän kanssa mielenosoitukseen Helsingin kansalaistorilla. Nämä nopealla tempolla ja keskellä päivää järjestettävät tilaisuudet eivät monelle onnistu. Halusin osoittaa tukeani tasa-arvoisempien ihmisoikeuksien puolesta ja nyt kun aikani on omissa käsissä, se vaati vain paikalle menon. Moni tuli lounastunnillaan paikalle lähellä sijaitsevista työpaikoista.

namaste
Sydämen keskiössä meille tärkeä paikka Liuskasaaressa.

Viikon ilmat toistivat itseään. Aamupäivät harmaita ja kostean kalseita. Illoiksi jostain pilvien kätköistä pilkahti monena päivänä heleä auringonvalo, kuin alleviivauksena toiveille kevään etenemisestä. Yhden iltapäivän olin kutsuttu viettämään kävellen, kirpparilla kierrellen ja teestä nauttien. Minulla on ystäviä, joiden kanssa on jaettu todella vaikeita paikkoja elämässä. Tämä piristävä kutsu oli juuri tälläisen ystävän esittämä. Surun osuessa kohdalle, se viiltelee pintaan miten sattuu. Useimmiten kuitenkin yksin ollessa, kun kukaan ei näe. On lohdullista kun tietää, että ystävä näkee myös reippaan ilmeen taakse. Tietää, että voimat välillä rakoilee, jopa romahtaa. Silti voi ja pitää kohdata sekä puuhastella mukavia.

elintavat auttavat luopumisessakin

Elintapa

Pääsin myös osallistumaan ravintoterapeutti Anette Palssan luentoon. Siitä päällimmäisin terveinen oli, että 80 %:sti terveät ruokailu- ja elintapatottumukset riittävät, sataan jos jatkuvasti tähtää on hänen mukaan syömishäiriöinen. Elämästä, ja ruuasta, pitää nauttia! Välillä saa mennä löyhemmin kunhan suurimman osan ajasta huolehtii tasapainoisesta elämästä.

Siivosin noin joka toinen päivä kodistamme kissa-asioita pois. Ihan kerralla ei pystynyt.
Jok’ikinen päivä käveltiin ulkona – ilman niitä ei ehkä treffitkään olisi onnistuneet. 
Loppuviikosta jälleen pitkälliset infrapunasaunatreffit,  ystäväkolleegan tapaaminen ja lounas ystäväpariskunnan kanssa. Virkistymistä ja kuulumisten vaihtoa kaikissa tapauksissa! 

Aurinko & meri = autereinen fiilis.

Pulssi rauhoittui ja syvä rentous löytyi torstaisesta joogaillasta. Vuosien astangajoogatauon jälkeen oli mahtava huomata miten kehoaan voi helliä rauhallisen hatha- ja yinjoogan asanoiden avulla. Namaste! Tätä lisää☺️

Mignon pupu
Mignon-pupuun on käytetty lähes 9500 kananmunankuorta. Respect kokoajalle (taiteilija Viktor Krogius).

Ps. Inspiraatioksi askartelijoille tai vaan herkuttelijoille, Fazerin Mignon-pupu. Rentouttavaa pääsiäistä!

 

4 vastausta artikkeliin “Namaste, uusi vaihe – vko 14”

  1. Niinkuin kirjoitit, välillä on harmaata ja välillä yllättäen pilkottaa aurinko ja valo. Välillä paistaa räköttääkin! Näin kaikessa elämässä. Hyvinvointia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
0
0