Kaupunki ja tarinoita Helsingistä – vko 6

kaupunki &Other stories

Kaupunki sai uuden naisten vaate/konseptimyymälän Aleksanterinkadulle. &Other stories-liike avattiin nyt Suomeenkin. Tähän asti lähin liike on sijainnut netissä ja Tukholmassa, nyt Galleria Esplanadissa siis. Vaatteet ovat astetta fiinimpiä kuin H&M:ssä ja vähemmän graafisia kuin COS:ssa. Samaa konsernia yhtäkaikki. Ystäväni oli sopivasti päättänyt viettää talvilomaviikkonsa ihanassa kotikaupungissamme, joten sain hänestä check in-seuraa. Sovitin uusia nahkanilkkureita, hypistelin keväisiä vaatekappaleita, ihastelin simppelin kauniita koruja – ja kävelin ulos kaksi uutta kynsilakkaa rikkaampana…;)

second hand -Shoppailua toppavaatteissa

Jotain oli jäänyt alitajuntaan, kun michelintopattuna talvivaatteissani lähdin Mikan kanssa reippaalle pakkaskävelylle. Emme suunnanneet merenrantaan kuten yleensä näissä varusteissa, vaan läheiseen Kaivarin kanuuna liikkeeseen. ”Katsotaan vaan ihan pikaisesti… jos sieltä löytyisi jo palvelleiden suosikkinilkkureideni korvaajat…?” No, kirpparimatka jatkui vielä Iso-Roobertinkadun Fida-myymälään. Ihan ei ollut vaatetus kohdillaan liikkeissä pyörimiseen, mutta kotiin päin astellessamme oli ihan pakko vielä piipahtaa Lilly Outlet:ssä. Sieltä ne sitten löytyivät – yli 70% alennettuun hintaan italialaiset nahkanilkkurit, ruskeat ja mustat. Vuorotteluvapaalaisen rajallisella budjetilla olimme tehneet loistolöydöt! Kolme puseroa, käyttämättömät mustat farkut Islantiin työhousuiksi lähetettäväksi sekä kengät huippualesta –koko setti alle sen hinnan mitä ne eiliset sovittamani nilkkurit olisivat maksaneet. Nice.

uudet kengät
Lilly Outletin löydöt kuvasin ihan kukkakimpun kera.

Keskiviikkona löysin itseni suihkunraikkaana istumassa sohvalta ENNEN aamutv:n (klo 6.25) alkua… Un choc! Olin saanut aamuajan hammaspäivystykseen Haartmannin sairaalaan, joten reippain mielin vain. Myös suloinen, yleensä niin hyväsydäminen kissavanhuksemme oli päättänyt tehdä varhaisaamun kokemuksesta syvemmän ja niinpä minua tervehti kasa ruskeita pikkusikareita eteisen matolla:( Joskus tuntuu kuin universumin dramaturgi olisi tavallista nihilistisemmällä tuulella.

Asiat asettuivat pikaisesti mittasuhteisiinsa, kun kuulin tuttavan saaneen syöpädiagnoosin. Iloinen, positiivinen ja energinen ihminen, jolle ei toivoisi painia minkään ikävän kanssa. Onneksi somea voi käyttää myös aidosti hyvään – laaja tsemppijoukko on tukemassa uudessa elämäntilanteessa. Paljon voimia! <3

sorsia pakkasessa
Pakkaskävelyllä bongattuja sorsia Tokoinlahdella. Kuva: Ninsla / iPhone 6

Useamman tunnin tein tällä viikolla mm. paperitöitä tyttären avuksi. Kaikkia asioita ei ole ihan helppo hoitaa Islannista käsin. Kävin pakkaskävelyllä ja vesijuoksemassa hakemassa voimia huumetyyppien jäljiltä tavaroiden setvimiseen ja jäljelle jääneiden pelastamiseen. Kukaan ei taida rakastaa muuttamista, mutta on vielä asteen verran paskempaa (anteeksi) kun läheisiäsi on nöyryytetty ja tavaroita tuhottu.

Viikon kohokohtia oli heittämällä appivanhempien luona nautittu herkullinen muikku-lounas, ystävien tapaaminen ja yhden heistä avec-seurana leffassa käynti. Image-lehti sponssaa lukijoitaan satunnaisilla leffaesityksillä ja nyt oli vuorossa kehuttu Moonlight-elokuva. Vahva suositus! Pääosin Miamin slummeihin sijoittuva kasvutarina, jonka intensiivinen kuvaus kesti alkumetreiltä aivan loppuun saakka.

Moonlight elokuva
Kuva lainattu netistä Moonlight-elokuvan trailerista.

Sunnuntaille toinen vahva suositus: parisuhdepäivä! Meillä se menee niin, että sängystä ei poistuta koko päivänä kuin juotavaa ja syötävää hakemaan. Back to basics, soveltaen ihan kaikille!

Ps. Mikäli lomaillessasi Thaikuissa löydät vesirajasta kuolleen näköisen kalan, jonka rumuus kiehtoo sinua, niin älä kuitenkaan ota turhaa riskiä koskettelemalla sitä jalallasi. Edes silloin kun jalassa on snorklaus-räpylä. Kala voi olla kuollutta esittävä erittäin myrkyllinen skorpionikala. Siis, ihaile vaan etäisyydeltä, älä koske. Loistavalla varjeluksella varustettu ystäväni meni lajista tietämättömänä sellaista potkimaan ja jäi –onneksi– henkiin!:)

2 vastausta artikkeliin “Kaupunki ja tarinoita Helsingistä – vko 6”

  1. Blogisi on mukavaa luettavaa, nautit vapaudesta tehdä
    asioita joita ei työelämän kiireiltä ehdi edes aina ajatella, painaa
    vain pää kolmantena jalkana. Kissavanhus ja Mikakin varmasti
    nauttivat läsnäolostasi. Ihanat kengät olet löytänyt.
    Antoisia hetkiä tuleviin päiviin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
0
0