HEL! Helsinki Pit Stop – vko 21

Riviera leffabaari
Näkymä Riviera leffabaarin aulasta Harjukadulle. Raikas tuulahdus, leffoja, musiikkia ja virkistysjuomia. Iso peukku!
Go-HEL-Go!

Tässä tulee nyt huoleton Helsinki Pit Stop -postaus! Helsinki ihan särmääntyy silmissä tässä kohtaa vuotta. On ne viralliset synttärit edessä 12.6. eli Helsinki-päivä (Suomi 100 v -juhlavuoden kunniaksi kaksipäiväisinä). Mutta jo toukokuun puolella tärähtää… Heittelen tänne mielivaltaisesti omia suosikkejani ja tämän kevään juttuja, joihin olen törmännyt. Osa siis jo auttamattomasti ohi ja done, mutta toistuvina tapahtumina ansaitsevat tulla mainituksi. Toivon, että joku helsinkiläinen sisko tai veikko löytää jotain uutta kivaa näistä, ja tietenkin kaikki ne Helsinkiin työ- tai lomamatkoillaan satunnaisesti keikahtavat tyypit:) Joskus kiireaikataulussa pienikin piipahdus naapurikortteliin riittää tuomaan kosolti energiaa ja iloa. Let’s go!

Punavuori-Ullanlinna, päiväkatsaus

Vapustahan kaikki alkaa. Sen paraatipiknik tuli jo mainittua pari postausta sitten. Vastaavaa Get together -vappupiknikkiä ei osallistujamäärältään tai perinteiltään kyllä muualta Suomesta löydy, joten joskus kannattaa ottaa tuokin ajankohta Helsingin päiväreissun kohteeksi.

Parissakin kohtaa on onnistuttu ja hyvin, kun astuu Tehtaankadulla sijaitsevaan Staff Wine baariin sisään. Tihkuva tunnelma sisälle siivilöityvine valonsäteineen, ja voit heti kuvitella olevasi lasillisella ranskalaisessa korttelibaarissa. Me like!  Lähikortteleissa pysyäksesi saat hyvät kaffet vaikkapa ihastuttavasta Brooklyn Cafe’sta. Paikan perustivat vuonna 2011 brooklyniläissiskokset ja se osuu New York -henkisenä täydellisesti Viiskulmaan. Jos lounaspaikka sattuisi uupumaan, ja jalkasi hengaa edelleen näillä huudeillä, Lungi on nimensä mukainen. Tehtaankatu-Viiskulma-Korkeavuorenkatu –reitti kattaa jo aika hyvän setin kahviloita, putiikkeja ja muuta mielenkiintoista. Lisäksi voit huoletta hieman eksyillä lähikaduilla joka suuntaan, se on jopa suotavaa, jotta kaikki muut alueen helmet löytyvät!

Raw,n More kahvila
Raw’n More -kahvila Runeberginkadulla Töölössä. Tykättiin!
Ärrät Töölössä ja Kalliossa

Kirppareitakin on jo montaa eri genreä. Yksi laadukkaammasta päästä löytyy Runeberginkadulta Töölöstä. Relove on myös kahvila ja Pop up -myymälä. Helppo kävellä keskustasta tai sporalla Töölöntorin pysäkille. Käyntikerrallamme sattui Pop up -ständillä olemaan luomukosmetiikkamerkki Niki Newd. Tilauksesta puhtaista luonnonaarteista valmistettavat kasvorasvat ja -öljyt ovat aivan omaa luokkaansa! Samalla kadulla löydät myös herkullista gluteenitonta raw foodia Raw’n More-kahvilasta. Suosittelen! Kallion ärrä on tietysti leffabaari Riviera. Harjukadulla raikas tuulahdus ja erittäin tervetullut vaihtoehto isoille elokuvateattereille. Samettiset nojatuolit, lasi viiniä ja vaikkapa tapaksia leffan äärellä. Aika jees!

koukkaus arabiaan
Aalto yliopistossa
Arabian katufestivaaleilla on ulkoilmatapahtuman rinnalla kaikki tilat käytössä. Aalto yliopiston opiskelijoiden Tokyo Cafe.

Tänä vuonna kymmenettä kertaa ja aina puolessa välin toukokuuta on Arabian katufestivaalitSuomen suurin katutaidetapahtuma. Kirppareita, street foodia, näyttelyitä ja musiikkia. Entisen Arabian tehtaan (tiloissa toimii mm. Iittala & Arabia Design Center) ympäristössä levittäytyy värikäs ja rento katufestari. Merkkaa itsellesi jo ensi vuodeksi kalenteriin…

Levain ikkuna
Kankurinkadulla uusi olohuone – Levain Bakery & Eatery.
Ympäri mennään, yhteen tullaan

Pääsin maistelemaan eräässä tapahtumassa viime viikolla uutta viinituttavuutta. Palmu Wines Heartwood red on puuseppä Matti Palmun  ideoima punaviini. Maistui oikein hyvältä sopivien juustojen kanssa. Helppo seurustelujuoma ja voisin hyvin kuvitella kotihyllyyn kaiken varalta pidettäväksi. Onneksi tätä löytyy myös meidän lähialkosta.

Toinen uusi tuttavuus löytyy Kankurinkadulta. Levain Bakery & Eatery. Juureen leivottua leipää ja muita herkkuja ilta yhdeksään asti, kuten nettisivuillaan määritelty –uusi punavuorelaisten olohuone. Ja taas, tykkäsin!;)

Levainin numeroitu leipä
Levainista ostettavat leipät saavat valmistusnumeron:) Minun leipäni oli numero 471!

Ps. Yksi on vielä kokeilematta. Ohrana panimon stand up-illat. Korkeavuorenkadulle siis mars, jälleen.😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
0
0